آیهان برای خلق آیندگان
اخذ جواز,جواز تاسیس

اخذ جواز تاسیس یکی از مهمترین کارهایی می باشد که باید برای راه اندازی کسب و کارها بصورت قانونی انجام بشود. ولی نیاز به اطلاعاتی خواهید داشت برای تهیه مدارک و پیگیری صدور جواز تاسیس ، فایده های اخذ جواز کارگاهی، هزینه آن و همین طور مدت زمان اعتبار آن خواهد بود.

جواز تاسیس چیست؟

در این خصوص میتوان گفت شرکتها و اشخاص بصورت بخشهای حقیقی و یا حقوقی قادر می باشند این جواز را دریافت کنند. ولی جهت دریافت این جواز باید شخص تصمیم بگیرد یک بخش تولیدی مثل کارخانه را تاسیس کند. اولین مرحله جهت تاسیس هر کسب و کار گرفتن مجوز مربوط به فعالیت کسب و کار است.

وقتی که تصمیم به تهیه فرم تقاضانامه برای درخواست  اخذ مجوز تاسیس میگیرید. حتما در فرم قید نمایید که جواز برای چه نوع شرکت و یا چه شخصی است. صاحب جواز تاسیس کننده قادرست در یکی از شرکت‌های صنعتی موجود که در فرم درخواست ذکر شده  فعالیت خود را به طور رسمی در تولید محصول مورد نظر شروع نماید.

در اصل میتوان گفت که جواز یک مجوز قانونی برای افراد حقیقی و حقوقی می باشد. که میتوان با آن فعالیت خود را آغازنمود و در کسب و کار خود سرمایه گذاری نمود. اخذ جوار تاسیس با در نظر گرفتن جنس کالا و فعالیت مشخص شده از سمت وزارت صنعت و معدن، وزارت بهداشت و یا جهاد کشاورزی ثبت و صادر خواهد شد.

اخذ جواز
اخذ جواز

مدرک هایی که برای اخذ جواز تاسیس باید آماده نمایید

مدارک مورد نیاز برای گرفتن مجوز تاسیس با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن شخص های تقاضا کننده کمی متفاوت است. در این بخش سعی شده در هر دو مورد توضیح داده شود.

مدارک مورد نیاز برای افراد حقیقی:

  • کپی تمام مدارک شخص های حقیقی که شامل کارت ملی و شناسنامه میباشد.
  • کپی کارت پایان خدمت شخص های حقیقی و یا کارت معاف از خدمت آنها.
  • آدرس محل سکونت همراه با شماره  تماس ثابت و همراه.
  • فهرست محصولات و کالای مورد درخواست برای تولید و ارائه.

مدارک مورد نیاز برای افراد حقوقی:

  • کپی تمام مدرکهای مدیر عامل که شامل کارت ملی و شناسنامه است.
  • کپی کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت مدیر عامل.
  • تصویر آگهی در خصوص تاسیس کسب و کار همراه با آخرین تغییرات بوجود آمده در شرکت.
  • آدرس دقیق محل سکونت همراه با شماره  تماس ثابت و همراه مدیر عامل.
  • ارائه فهرست کامل از محصولات و کالاها مورد تقاضا برای تولید.
  • فهرست شهرک صنعتی.
  • درج واژه تولید در تقاضانامه در رابطه با فعالیت تولید.
  • تصویر فرم درخواست.
  • تصویری از فرم اظهارنامه شرکت.
  • مهر شرکت.

حتما باید شرایط اخذ جواز تاسیس را داشت

به طور کلی اخذ جواز تاسیس باید مطابق با مرحله از پیش تعیین شده باشد. و شرایط خاص با توجه به طبقه نوع کالا و جنس محصول از سوی وزارت مشخص شده بررسی و تایید شود.

شرایط عمومی برای برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به شرح زیر است:

  • شخص متقاضی باید دارای تابعیت ایرانی بوده.
  • شرایط سنی برای شخص متقاضی حداقل 20 سال است.
  • شخص متقاضی باید دارای گواهی پایان خدمت و یا  معافیت از خدمت داشته باشد.

آموزش درخواست جواز تاسیس توسط خودتان

  1. وارد شدن به سایت صنعت و معدن ثبت شرکت برای ایجاد حساب کاربری و گرفتن رمز ورود
  2. کامل کردن فرم تقاضانامه و ثبت درخواست
  3. مشخص کردن اولویت درخواست و طبقه مورد نظر
  4. اخذ جواز

نکته مهم در هنگام ایجاد حساب کاربری وجود خواهد داشت که باید در انتخاب آن دقت لازم را داشت. در این خصوص ما سعی خواهیم داشت این نکته را به طور کامل برای شما شرح داده  تا در ایجاد حساب دچار مشکل نشوید.

ایجاد حساب کاربری

  • ایجاد حساب کاربری دارای دو مرحله است

در مرحله اول پس از وارد شدن به سایت باید در صفحه مشخص شده یک نام کاربری و رمز عبور مشخص کنید. بعد از آن با کامل کردن فرم مورد نظر  دارای یک حساب شخصی خواهید شد. بعد از ساخت حساب کاربری شما به بعضی موارد هم چون وب گاه ها، درگاه تغییر، سامانه برنامه ریزی راه بردی و غیره دسترسی پیدا خواهید کرد.

  • در مرحله دوم ایجاد حساب کاربری باید 4 فرم مشخص شودو در سایت را تکمیل کنید. این فرم ها شامل:
  1. مشخصات کامل بنگاه (در فرم اولیه باید بصورت کامل و درست تمام ویژگیها و مشخصات شرکت نوشته شود)
  2. مشخصات کامل مدیر عامل یا شخص تقاضا دهنده.(در فرم دوم باید مشخصات کامل فرد متقاضی بصورت صحیح واردشود.)
  3. تعیین اسم برند (در فرم سوم لازمست که مشخصات و تصویر کامل از اسم برند انتخابی برای کسب و کارتان را وارد نمایید.)
  4. مشخصات کامل شرکت (در فرم چهارم که آخرین فرم است باید تمام مشخصات مربوط به شرکت وارد شود، چنان چه شرکت دارای شعبه متعدد باشد لازم خواهد بود که مشخصات تمام شعبه ها بصورت جدا وارد بشود و در حساب کاربری ثبت بشود. هم چنین باید شعبه اصلی و مرکزی مشخص بشود.)

بعد از انجام مرحله ذکر شده نوبت به ثبت برند می شود. با در نظر گرفتن درخواست ثبت شده از راه شما شرکت مربوط بعد از بررسی تمام مدرک و مشخصات شما رای خود را صادر خواهد کرد.

آیا اخذ جواز تاسیس هزینه دارد

خیر، در حالی که وقت کافی برای درخواست جواز تاسیس خواهید داشت هیچ هزینه ای نیاز نیست پرداخت نمایید، فقط یک هزینه باید در بانک واریز نمایید.

ولی اگر اینکار را به شخص دیگر بسپارید برای انجام مرحله اداری با دادن وکالت هزینه ای برای دستمزد از شما دریافت خواهد شد.

اخذ مجوز حقیقی و یا حقوقی هیچگونه فذقی با یکدیگر نخواهند داشت.ولی اگر نیاز به گرفتن وام بیشتر از ده میلیار ریال برای تاسیس کسب و کار مربوط باشد نوع جواز شما بصورت حقوقی باشد مناسبتر می باشد.

پس از گرفتن مجوز تاسیس شخص تقاضا دهنده قادرخواهد بود. یک معرفی نامه برای شهرک صنعتی درخواست بدهد. در حالی که تقاضا دهنده تصمیم به گرفتن وام از بانک برای تولید کالا مورد نظر را داشته است.

برای گرفتن وام از موسسه لازم خواهد بود یک فرم از طرح توجیهی که مبلغ هزینه  لازم بصورت کامل فهرست شده است را ارائه کند.

مدت زمان اعتبار جواز تاسیس

اخذ جواز تاسیس مانند دیگر مجوزها که به شکل قانونی دریافت می‌شوند دارای اعتبار مشخص است. مدت زمان که جواز شما دارای اعتبار میباشد یک سال است. چنان چه شخص دارای جواز تصمیم داشته است برای زمان بیشتر از مجوز خود استفاده کند میتواند برای تمدید آن در خواست کند.

لازم بذکرست که برای اضافه کردن مدت اعتبار جواز لازم است، مثل اخذ آن مراحلی را بگذراند تا بتوان مجوز اخذ شده خود را تمدید کند. هم چنین دانستن این موضوع نیز که بعد از اخذ جواز باید برای گرفتن پروانه بهره برداری نیز اقدام کند.

به این معنا که قبل از درخواست برای اخذ پروانه داشتن مجوز تاسیس بسیار مهم و ضروری می باشد. چون که در صورت نداشتن مجوز برای شما صادر نمی شود.

نکته مهم بعدی در خصوص اعتبار جواز باطل شدن آن در صورت درخواست شخص مالک و یا اتمام یافتن اعتبار آن و همنی طور اقدام نکردن در مهلت مشخص شده برای تمدید است.

اخذ جواز
اخذ جواز

فرآیند درخواست جواز چه زمانی طول میکشد؟

بطور معمول اخذ جواز تاسیس با توجه به سازمان و مراجع مربوط متفاوت است. برای درک بیشتر از مدت زمان مشخص شده توسط وزارتهای مختلف چند نمونه را در زیر برای شما توضیح می دهیم:

  • مدت زمان لازم از وزارت صنعت و معدن ممکن خواهد بود از 48 ساعت تا دو هفته بطول بی انجامد.
  • این زمان برای گرفتن جواز از وزارت جهاد کشاورزی به 24 ساعت الی 15 روز تغییر خواهد کرد.
  • نمونه دیگر جواز از وزارت میراث فرهنگی است که ممکنست 30 روز الی 60 روز زمان ببرد.

نکته: مدت زمان دقیق درخواست جواز بهیچ وجه بصورت دقیق قابل پیش بینی نخواهد بود و تنها در اختیار کارشناسان اداره است. پس در هر صورت باید اقدام نمایید و منتظر پاسخ از سمت اداره بمانید.

5 نکته مهم که باید مد نظر داشت

  • محدودیتهای جغرافیایی:

برای اجرای فعالیت در واحدهای صنعتی محدودیتهایی وجود خواهد داشت که باید مالکین جواز تاسیس آنها را به خوبی رعایت نمایند. بطور مثال برای احداث یک واحد صنعتی به جهت ایجاد آلودگی فاصله مشخص شده از شهر باید حداقل 120 کیلومتر بوده.

  • استفاده از شهرکهای صنعتی:

وقتی که تمام مراحل لازم به اتمام رسید. این امکان برای شخص درخواست کننده به وجود می آیدکه یک معرفی نامه برای استفاده از زمینهای شهرک صنعتی دریافت کند. همین طور که در بالا خوانده اید برای استفاده از این زمینها شرایطی وجود خواهد داشت.

  • در نظر داشتن کد آیسیک(ISIC) محصول:

در زمان گرفتن مجوز تاسیس دقت کنید که محصول مورد نظر دارای کد آیسلیکبوده. چون که در فرم فقط محصولات که کد آنها در یک راستا باشد قابل درج هستند. برای مثال، شما نمی توانید برای لوازم آرایشی و یا پوشاک و وسایل الکترونیکی با یکدیگر دریافت نمایید.

  • قابلیت انتقال جواز:

گفتنیست که بعد از اخذ این امکان را دارد که بتوان به شخصی دیگر انتقال دهید.

  • مجوز بهره برداری:

تمام افرادی که کد اقتصادی شرکت داشته اند باید بدانند که اخذ جواز فقط یک مجوز برای برپایی تولیدی یا کارخانه می باشد. برای آغاز بهره برداری و ارائه محصولات و کالای خود باید حتما پروانه دریافت کنید.

مراجع صادر کننده جواز تاسیس

همان طور که از قبل گفته شد با توجه به نوع کسب و کار و فعالیت اقتصادی مراجع صدور جواز تاسیس متفاوتمی باشد. میتوان گفت برای اکثر فعالیتهای صنعتی مراجع صادر کننده وزارت صنعت و معدن تجارت می باشد.

ولی دیگر سازمانها هم چون سازمان میراث فرهنگی در زمینه گردشگری و محصولات دستی، وزارت کشور در بخش NGO و حزبها، وزارت کار نیز در زمینه کار آفرینی و کسب و کارهای خانگی را با توجه به قانون موجود در کشور صادر خواهند کرد.

شرایط باطل کردن جواز تاسیس چیست؟

باطل کردن جواز اخذ شده فقط از طریق مالک امکانپذیر است. گفتنی خواهد بود که شرایطی هم چون تمام شدن اعتبار و پیگیر نبودن برای تمدید نیز سبب این ابطال می شود.

آیا بعد از اخذ جواز امکان تولید و ارائه محصول وجود خواهد داشت ؟

همان گونه که گفتیم داشتن جواز فقط یک نوع مجوز برای انجام کارهای مربوط برای احداث تولیدی یا کارخانه مورد تقاضا است. به همین دلیل برای داشتن تولید انبوه و پخش آن با توجه به جنس و طبقه محصول باید جواز ها مربوط من جمله مجوز بهداشت و دیگر استاندارد ها لازم را اخذ کرد و بعد از آن دریافت پروانه نیز از ضروریهای مجوز  برای تولید و ارائه بصورت انبوه است.

اخذ جواز تاسیس برای برند

از جمله مدارک مورد نیاز برای ثبت برند بصورت حقیقی و حقوقی داشتن جواز فعالیت اخذ شده از سوی اتحادیه های مربوط، سازمان و یا وزارت خانه های قانونی کشور است. پس حتما دقت نمایید که برای اخذ برند حتما نیاز به اخذ مجوز خواهید داشت.

5 نکته مهم که باید مد نظر گرفت

  • محدودیتهای جغرافیایی:

برای اجرا فعالیت در واحد ها صنعتی محدودیت هایی وجود خواهد داشت که  باید مالکین جواز تاسیس آنها را به خوبی رعایت نمایند. برای مثال جهت احداث یک واحد صنعتی برای ایجاد آلودگی فاصله مشخص شده از شهر باید حداقل 120 کیلومتر بوده.

  • استفاده از شهرکهای صنعتی:

وقتی که تمام مراحل لازم به اتمام رسید. این امکان برای شخص درخواست کننده بوجود خواهد آمد که یک معرفی نامه برای استفاده از زمینهای شهرک صنعتی دریافت کنید. همین طور که در بالا  گفته شد برای استفاده از این زمینها شرایطی وجود خواهد داشت.

  • در نظر داشتن کد آیسیک(ISIC) محصول:

در زمان گرفتن مجوز تاسیس دقت کنید که محصول مورد نظر دارای کد آیسلیک بوده. چون در فرم فقط محصولاتی که کد آنها در یک راستا باشد قابل درج هستند. برای مثال، شما نمی توانید برای لوازم آرایشی و یا پوشاک و وسایل الکترونیکی را با یکدیگر دریافت نمایید.

  • قابلیت انتقال جواز:

گفتنیست که بعد از اخذ این امکان را دارد که به توان به شخصی دیگر انتقال داد.

  • مجوز بهره برداری:

تمام افراد که کد اقتصادی شرکت دارند باید بدانند که اخذ جواز فقط یک مجوز جهت برپایی تولیدی یا کارخانه می باشد. برای آغاز بهره برداری و ارائه محصولات و کالای خود باید حتما پروانه دریافت کنید.

مراجع صادر کننده جواز تاسیس

همان طور که از قبل گفته شد با توجه به نوع کسب و کار و فعالیت اقتصادی مراجع صدور جواز تاسیس متفاوت می باشد. میتوان گفت برای اکثر فعالیتهای صنعتی مراجع صادر کننده وزارت صنعت و معدن تجارت می باشد.

ولی دیگر سازمانها هم چون سازمان میراث فرهنگی در زمینه گردش گری و محصولات دستی، وزارت کشور در بخش NGO و حزبها، وزارت کار نیز در زمینه کار آفرینی و کسب و کارها خانگی را با توجه به قانون موجود در کشور صادر خواهند کرد.

شرایط باطل کردن جواز تاسیس

باطل کردن جواز اخذ شده فقط از طریق مالک امکان پذیر خواهد بود. گفتنی ست که شرایطی هم چون تمام شدن اعتبار و پیگیر نبودن برای تمدید نیز سبب این ابطال خواهد شد.

آیا پس از اخذ جواز امکان تولید و ارائه محصول وجود دارد؟

همان گونه که گفته ایم داشتن جواز فقط یک نوع مجوز برای انجام کارهای مربوط برای احداث تولیدی یا کارخانه مورد تقاضا است. به همین دلیل برای داشتن تولید انبوه و پخش آن با توجه به جنس و طبقه محصول باید جواز های مربوط از جمله مجوز بهداشت و دیگر استاندارد ها لازمه را اخذ کنند و پس از آن دریافت پروانه نیز از ضروریات مجوز ها برای تولید و ارائه بصورت انبوه است.

اخذ جواز تاسیس برای برند

من جمله مدارک لازم برای ثبت برند بصورت حقیقی و حقوقی داشتن جواز فعالیت اخذ شده از سوی اتحادیه های مربوط، سازمان و یا وزارت خانه های قانونی کشور  است. پس حتما دقت نمایید که برای اخذ برند حتما نیاز به اخذ مجوز خواهید داشت.

انواع طرح توجیهی جواز تاسیس صنایع

  • طرح 35 صفحه ای وزارت صنایع (پرسشنامه)
  • طرح آمایش (کانفار)

در طرح توجیهی حتما باید سرمایه، نوع مواد، میزان منابع ارزی، تعداد کارکنان و متخصصین و روزهای کارکد و هم چنین میزان تولید روزانه و سالانه، اگر مواد وارداتی دارند میزان آن، میزان مصرف انرژی و …. قید می شود.

متولی: سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.

پس از نگارش طرح توجیهی، جواز تاسیس صادر می گردد.

لازم به ذکر است شرکت تولیدی که در صدد تأسیس و ثبت می باشد الزامی است که جهت تولید                                                           صنایع اخذ نماید .

نکته در در خصوص اخذ جواز

جهت ثبت نام و علائم تجاری ( فارسی ) به منظور تولید و یا بسته بندی متقاضیان می بایست دارای جواز تاسیس با مدارکی دال بر تولید یا بسته بندی باشد.

دریافت جواز واحد تولیدی، طراحی و مونتاژ

زمانی که تحقیقات لازم در خصوص مراحل انتخاب طرح به سازمان، صنایع و معادن استان می روید و نمونه فرم تقاضای جواز را تحویل

میگیرید . زیست محیط، کار و امور اجتماعی و همچنین دریافت نیازهای اجتماعی، موضوع فعالیت، طرح نظارت بر مواد غذایی، دارویی و بهداشتی، شبکه دامپزشکی، تکمیل فرم جواز تاسیس و همچنین ضمیمه شناسنامه و مدارک ثبت شرکت را به سازمان صتایع تحویل می دهیم.

روش اخذ جواز تاسیس

به جوازی که افراد اعم از حقیقی و یا حقوقی به خاطر  به انجام رساندن یک فعالیت تولیدی و اقتصادی دریافت میکنند گفته خواهد شد. موضوعی که میخواهید برای آن جواز بگیرید حتما باید با موضوع شرکت یکی باشد.

شرکتها و اشخاص در قالب اشخاص حقیقی و حقوقی قادر هستند این جواز را به شرط این که قصد تاسیس و راه اندازی واحد تولید همان شرکت و یا کارخانه داشته باشند اخذ کنند. اولین قدم برای تاسیس و راه اندازی کارخانه اخذ جواز است.

وقتی که قصد دارید مجوزی را دریافت نمایید باید تعیین نمایید که میخواهید کارخانه برای شرکت خاصی تشکیل بشود یا شخص خاصی. مالکان این جواز خواهند توانست در یکی از شهرکهای صنعتی که در متن جواز ذکر شدست، کالاهایی را تولید نمایند که در متن جواز قید شدست.

از وقتی که جواز تاسیس صادر میشود به مدت یکسال اعتبار دارد و پس از سپری کردن یک سال براساس میزان پیشرفت قابل تمدید است و در حالی که از سوی متقاضی اقدامی صورت نگیرد، جواز بخودی خود از اعتبار خارج خواهد شد و باطل می شود.همچنین جواز تاسیس میتواند به شخص دیگر انتقال پیدا کند.

مرجع صدور جواز تاسیس

مطابق به نوع فعالیت اقتصادی، مرجع صادر کننده جواز تاسیس متفاوت است و برای مثال در زمینه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی مرجع صادر کننده جواز تاسیس وزارت جهاد کشاورزی است. جواز تاسیس برای تولید و فعالیت های اقتصادی تحت پوشش وزارت صنعت معدن تجارت انجام می پذیرد و جوازها در شعاع خارج از 120 کیلومتری شهرها صادر می شود.

  • 120کیلومتر خارج از شعاع شهر کرج: اشتهارد.
  • 120کیلومتر خارج از شعاع شهر تهران: دماوند، فیروزکوه و ساوه.
  • 120کیلومتر خارج از شعاع شهر قزوین: کاسپین.
  • جواز تاسیس فقط مجوزی است دال بر شروع فعالیت و تاسیس و راه اندازی مکان و هیچ اعتباری ندارد.
  • جواز تاسیس در دو قالب : حقیقی (بنام شخص) و حقوقی (به نام شرکت) صادر می شود.
پست قبلی
پست جدیدتر

نظر بدهید